latinica  ћирилица
29/10/2014 |  12:39 | Аутор: СРНА

Влада РС: Планирати средства за једнократну помоћ за треће дијете

Влада Републике Српске усвојила је данас на сједници информацију о спровођењу мјера популационе политике на локалном нивоу, а јединице локалне самоуправе задужене су да у буџетима за наредну годину планирају средства за финансирање једнократне новчане накнаде приликом рођења трећег дјетета.

Влада Републике Српске одобрила је данас корисницима подстицаја за запошљавање продужење периода за испуњавање уговорених обавеза до 31. марта, 2015. године.

"Корисници подстицаја за запошљавање, односно фирме `Нова иванчица` Приједор, `Пингвин` Лакташи, `Срнетица` Дринић и `Дубтекс` Козарска Дубица дужне су да редовно уплаћују порезе и доприносе за постојеће раднике и да постепено изврше запошљавање нових радника", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске задужено је да закључи анекс уговора с корисницима и да редовно прати ситуацију у овим привредним друштвима.

Влада Републике Српске прихватила је информацију о реализацији финансијског посредовања са комерцијалним банкама у исплати обавеза из ове године по основу подстицаја за развој пољопривреде и села, наводи се у саопштењу.