latinica  ћирилица
29/10/2014 |  12:21 | Аутор: СРНА

Радмановић-Иванцов: Односи БиХ и Руске Федерације добри

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и новоименовани амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов размијенили су данас мишљења о изборном и постизборном процесу, те заједнички констатовали да је у интересу свих да власт на свим нивоима буде формирана што је прије могуће.
Петар Иванцов, Небојша Радмановић - Фото: СРНА
Петар Иванцов, Небојша РадмановићФото: СРНА

Радмановић и Иванцов сагласили су се да су односи БиХ и Руске Федерације добри када је у питању политичка, економска и културна сарадња, али и да има потенцијала за њихово унапређење.

То се посебно односи на трговинску размјену, која би могла бити повећана када је ријеч о извозу пољопривредних производа у Руску Федерацију, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Радмановић је током наступне посјете пожелио добродошлицу новоименованом амбасадору Руске Федерације у БиХ и изразио наду да ће његов будући дипломатски ангажман бити окарактерисан као успјешан.

Иванцов се осврнуо на изградњу крака међународног гасовода "Јужни ток, који би пролазио кроз БиХ.

Радмановић-Соренсен: У најскорије вријеме формирати власт

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен констатовали су данас да је неопходно формирати власт на свим нивоима у БиХ у најскорије вријеме, да би било настављено са реформама и испуњењем услова за приступање ЕУ.

На састанку у Сарајеву речено је и да би се у скоријем периоду могло очекивати успостављање механизма координације у процесу европских интеграција, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Закључено је да је за БиХ, као земљу Европе, природно да буде пуноправна чланица ЕУ, али и констатовано да је забиљежен ограничен напредак БиХ, те да је у скоријем периоду потребан активнији ангажман ЕУ у БиХ, у политичком и економском смислу.