latinica  ћирилица
29/10/2014 |  12:08 | Аутор: Б92

Еврокуп: Партизан у Јерусалиму

Кошаркаши Партизана играју против Хапоела у трећем колу Еврокупа.

Црно-бијели имају два пораза у Европи, као и Израелци, који ће бити домаћини у сриједу у Јерусалиму од 18:30 часова.

Партизан је у суботу, послије преокрета, побиједио Металац и остварио другу побједу у АБА лиги, а тренер Партизана Душко Вујошевић опет сматра да је "више него реално" да његова екипа изгуби предстојећу утакмицу.

"Нама је потребна жртва да бисмо се вратили на пут доминације, ми јесмо на њему али је тај пут далек", рекао је Вујошевић, "Без озбира на све, имамо жељу да побјеђујемо у свакој утакмици и тако ће бити у Јерусалиму против једне добре екипе. Није реално да се креирају ставови да Партизан треба да добије тај меч, иако ми ту жељу имамо, али прије свега хоћемо да дамо свој максимум".

С друге стране, помоћни тренер Партизана НИС Велимир Гашић бавио се мало више анализом противника, рекавши да "црно-бијеле" очекује тежак посао.

"На првој утакмици против Банвита у Бандрими, меч је био у егалу и они су велики дио утакмице водили и приказали веома квалитетну игру. Већ у наредном колу против екипе из Волгограда код куће су доживјели један заиста непријатан и изненађујући пораз. Тада су приказали игру која није била на нивоу њиховог играчког квалитета и тимског потенцијала“, истакао је Гашић.

Послије меча са Хапоелом, Партизан наредног викенда очекује гостовање Игокеји у оквиру шестог кола АБА лиге.