latinica  ћирилица
29/10/2014 |  11:39 | Аутор: СРНА

Промоција туристичких потенцијала РС у Русији

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић договорио је с потпредсједницима Трговинске коморе Руске Федерације промоцију туристичких потенцијала Републике Српске на свим сајмовима и промоцијама које ће организовати та комора у наредном периоду.

На радном састанку у Москви договорена је промоција путем руске Трговинске коморе, а у координацији с Представништвом Републике Српске у Москви.

Видовић је истакао да ће руска Комора дистрибуирати промо-материјале туристичке и инвестиционе понуде свим регијама Руске Федерације, саопштено је из ресорног министарства Републике Српске.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске састао се са званичним представницима Руске Федерације у Трговинској комори у Москви, гдје је одржана презентација туристичких потенцијала Републике Српске, промоција филма о Републици Српској и презентација програма "Духовно благо Републике Српске".

Састанку су присуствовали потпредсједник Коморе Руске Федерације Владимир Страшко, амбасадор БиХ у Русији Иван Барбалић, предсједник Одбора за предузетништво у туризму, одмаралишта и рекреацију и хотелског пословања, потпредсједник руског Савеза туристичке индустрије Јури Барзикин, шеф међународне сарадње "Ростуризам" Валериј Коровкин, те представници Министарства иностраних послова Руске Федерације.

Осим Видовића, у делегацији Републике Српске која је присуствовала презентацији јесу секретар Министарства трговине и туризма Републике Српске Жана Бојић, директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, предсједник Удружења "Српско-руски мост" Здравко Мочевић, секретар удружења "Српско-руски мост" Марко Мирковић, те представници туристичких агенција "Орион" Власеница, "Цептер паспорт" Бањалука, "Балкан експрес" Источно Сарајево.

На презентацији која је одржана у згради Трговинске коморе Руске Федерације били су присутни и водећи туристички оператори из Русије за Балкан "Ванда тур" и "Југо-стар".

Након званичних протоколарних изјава одржани су састанци туристичких оператора из Републике Српске и Русије.

Овај догађај организовали су руска Трговинска комора и Представништво Републике Српске у Русији, уз подршку Федералне агенције за туризам "Ростуризам" и руске уније "Травел индустри".

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић борави у тродневној радној посјети Представништву Републике Српске у Москви у Русији од 27. до 29. октобра.