latinica  ћирилица
29/10/2014 |  07:46 | Аутор: РТРС

Обиљежавање Свјетског дана борбе против можданог удара

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствоваће данас у Бањалуци акцији бесплатног мјерења крвног притиска и шећера у крви које ће бити организовано поводом обиљежавања Свјетског дана борбе против можданог удара.

Акцију организује Клиника за неурологију Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука заједно са Удружењем неуролога Републике Српске, уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Организатори позивају све заинтересоване грађане да се одазову на бесплатно мјерење крвног притиска и шећера у крви с циљем подизања здравствене свијести о посљедицама можданог удара.

Мождани удар је једно од најчешћих обољења савременог човјека, као и узрока инвалидитета, а добром превенцијом, указивањем на факторе ризика и правовременим ултразвучним прегледом крвних судова врата и главе може се у великом проценту умањити могућност можданог удара.

Из Министарства здравља и социјалне заштите најављено је да ће обиљежавање Свјетског дана борбе против можданог удара бити одржано на Тргу Крајине са почетком у 12.00 часова.