latinica  ћирилица
28/10/2014 |  13:03 | Аутор: РТРС

"Мапед": Ухапшено седам лица, једно у бјекству

Седам лица је ухапшено на подручју Шековића и Осмака због сумње да су починили кривична дјела недозвољене производње и промета дрога и оружја.

На подручју Осмака и Шековића ухапшено је седам лица, осумњичених за недозвољену трговину дрогом, оружјем и експлозивом. Полиција трага за још једним лицем које је у бјекству. Претресено је десет локација са којих је изузет доказни материјал. 

Незванично сазнајемо да су приведени: Синиша Трифковић, одборник СДС у Скупштини и портир у згради Општине Шековићи, Зарија Краљевић, радник Шумског газдинства Власеница, Владо Кањерић, Љубинко Мијић и Миљан Лошић, референт Цивилне заштите у Шековићима, Љубо Стојановић из Осмака и Борис Кањерић, држављанин Хрватске.

Портпаролка ЦЈБ Бијељина, Александра Симојловић, рекла је да је претресено 10 локација и пронађено више од 11 килограма сканка, као и да је заплијењена већа количина оружја, муниције и минско-експлозивних средстава. Полиција и даље претреса неколико локација. Радње се предузимају по наредби Окружног суда Источно Сарајево у сарадњи и уз координацију окружних тужилаштава из Бијељине и Источног Сарајева.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у СЈБ Зворник бити предати Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву, а из тужилаштва нам је речено да ће предузети све истражне традње, укључујући и испитивање осумњичених, након чега ће налдежни тужилац одлучити хоће ли бити поднесен приједлог за одређивање притвора.

Симојловићева је истакла да се за једним лицем још трага и да је оно недоступно, јер је држављанин чланице ЕУ, док је и  једно лице које је лишено слободе, такође, држављанин државе која је чланица ЕУ. За одбјеглим осумњиченим аустријским држављанином, расписана је потјерница.

Незванично сазнајемо, да је већина ухапшених од раније позната полицији, а Владо Кањерић је због трговине дрогом хапшен 2009. године и био у затвору у иностранству.