latinica  ћирилица
25/10/2014 |  12:32 | Аутор: sportal.rs

Интеров одговор Јувентусу: Нећете мијењати историју

Фудбалски клуб Интер упутио је оштар одговор предсједнику Јувентуса Андреи Ањелију који је током говора на засједању Управног одбора првака Италије, јасно поручио "нероазурима" да им никада неће признати титулу освојену 2006. године, коју у Јувентусу и даље рачунају као своју.

Подсјетимо, те године "Стара дама" је завршила сезону на првом мјесту, али је истрагом у афери "Калчополи" утврђено да је клуб из Торина намјештањем утакмица остварио циљ. Први човјек Јувентуса је такође на непримјерен начин испратио у пензију доскорашњег почасног предсједника Интера Масима Моратија и првог човјека "нероазура" у вријеме "Калчополија".

"Био је луд за фудбалом, толико луд да признаје титулу освојену 2006. године", рекао је Ањели, преносе италијански медији.

Није дуго прошло, услиједио је одговор миланског клуба.

"Фудбалски клуб Интернационале са жаљењем констатује да је предсједник Јувентуса Андреа Ањели још једном покушао да искрене чињенице и промијени историју ", наводи се у саопштењу Интера.

"Нажалост по њега, и за италијански фудбал у цјелини, 2006. је била катастрофална година у којој је титула шампиона легитимно додјељена Интеру од стране Фудбалског савеза Италије, а Јувентус је избачен у Серију Б заједно са својом репутацијом. То су чињенице. Никоме нећемо дозволити да их мијења као да нису постојале", стоји у поруци "нероазура".

Јувентус и даље рачуна двије титуле освојене у сезонама 2004/2005. и 2005/2006. године, иако им то не признају ни ФС Италије, ни УЕФА, ни ФИФА.