latinica  ћирилица
23/10/2014 |  16:06 | Аутор: СРНА

Сајам књига у Београду: Наступ Српске у знаку Бранка Ћопића

Република Српска ће се на овогодишњем београдском Сајму књига представити са 73 књиге од 33 издавача из Српске, са наступом у знаку стотину година од рођења Бранка Ћопића, рекао је директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

То ће посебно бити видљиво на штанду Српске, гдје на једној страни доминира велика Ћопићева фотографија, а на другој простор за промоције насловљен и уређен као његова књига под називом "Башта сљезове боје", рекао је Цицовић.

Свечано отварање наступа Републике Српске на 59. међународном Сајму књига биће у понедјељак, 27. октобра, у 12.00 часова у великој сали на спрату хале четири, а након пригодних бесједа организатора и представника Владе Републике Српске биће одржан и умјетнички програм.

Цицовић је напоменуо да обједињени репрезентативни наступ Републике Српске и ове године организује Представништво Републике Српске, уз подршку Министарства просвјете и културе, у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком и Удружењем издавача Републике Српске.

Промоције ће бити организоване и на штанду Српске и у промотивној сали "Београдског сајма" у хали 1А, од понедјељка до суботе, 1. новембра, сваког дана између 11.00 и 18.00 часова.

У суботу у 14.00 часова биће додијељена Повеља успјеха издавачу најтраженије књиге из Републике Српске на овом сајму у Београду.

Програмом који је припремило Представништво, предвиђене су бројне промоције као што су промоција издања Академије наука и умјетности Републике Српске, зборници о Ћопићу, књижевни часописи, издања Српског културног и просвјетног друштва "Споменица Младе Босне", фототипско издање "Деклачки евхологион" у издању Владе Републике Српске и Епархије зворничко-тузланске.

Своја издања ће промовисати и факултети и универзитети из Републике Српске, аутори Милан Љепојевић "Раскршћа", Рајко Васић "Организовање политичке странке", док ће у четвртак, 30. октобра, у 18.00 часова на штанду Српске бити одржани пјеснички сусрети, које ће отворити Рајко Петров Ного.

Биће представљен и Народни буквар издавача Музеја Републике Српске, затим Сарајевски препис са "Законоправилима Светог Саве", а Завод за уџбенике и наставна средства представиће романе са конкурса "Златна сова 2014".