latinica  ћирилица
23/10/2014 |  10:15 | Аутор: СРНА

Министри о стању у "Фамосу"

Влада Републике Српске требало би данас да разматра информацију о стању у Привредном друштву "Фамос" из Источног Сарајева.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено разматрање и Информације о захтјеву концесионог предузећа "Хидроелектрана Дабар" из Требиња којим се тражи сагласност на инвестициону одлуку привременог надзорног одбора овог предузећа о изградњи доводног тунела са улазном грађевином и приступним тунелима.

Пред министрима ће се наћи и информације о стању потраживања Републике Српске од Нове банке и начину његовог рјешавања, као и о четрвртом стендбај-аранжману са Међународним монетарним фондом.

Влада Српске разматраће и информацију о Нацрту споразума о сарадњи у области шумарства и дрвне индустрије између Хрватске, Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније, Републике Српске и ФБиХ, као и приједлог рјешења о давању сагласности на овај споразум.

Дневним редом предвиђено је и разматрање извјештаја о сарадњи институција Републике Српске са Хашким трибуналом у 2013. години.

Између осталог, министри би требали да разматрају и извјештај о анализи и плану активности о питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина, као и приједлог ребаланса финансијског плана Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за 2014. годину.