latinica  ћирилица
22/10/2014 |  08:30 | Аутор: РТРС

Невријеме погодило регион

Због невремена праћеног вјетром и кишом широм Поткозарја дошло је до прекида у напајању електричном енергијом.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Из приједорске Електродистрибуције сазнајемо да је због олујног невремена од ноћас без струје велики број села на подручју Приједора, између осталих Брезичани, Чејреци, Кевљани, Југовци, Коњевићи, Марићка, Јеловац, Доњи Петров Гај, Пухарска, Криваја, Зецови.

Како сазнајемо из Електродистрибуције Нови Град, од ноћас је без струје село Сводна и долина ријеке Јапре. Без напона је и десет трафо-станица у правцу према Добрљину.

Из Козарске Дубице сазнајемо да је због невремена дошло до квара на десет киловолтном воду за Дубичку раван.

Екипе су на терену и отклањају кварове.

На подручју Бањалуке, према информацијама из Републичког хидрометеоролошког завода, јутрос до 8.00 часова пало је 15 литара кише по метру квадратном, а метеоролози предвиђају обилније падавине у Крајини прије подне.
Киша ће поподне бити слабија, док се у предјелима изнад 400 метара надморске висине, на платоу Мањаче и према Кнежеву у послијеподневним часовима очекују сњежне падавине.

Због најављеног погоршања времена, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић издао је налог Зимској служби да буде у приправности, и да по потреби интервенише и прије званичног почетка рада 15. новембра.

Олујно невријеме у Семберији јутрос је, око седам часова, узроковало кварове на три далековода - Циглана, Брезово поље и Месопродукт, па је без струје било око двије и по хиљаде домаћинстава.

Екипе ''Електро-Бијељине '' су за непуна два часа вратиле у систем знатан дио постројења, па је тренутно у прекиду напајање електричном енергијом око 500 домаћинстава у Семберији и неколико стотина у Угљевику и Пелагићеву.

Екипе ''Електро – Бијељине'' и даље су на терену и раде на отклањању кварова.

Подручје Загреба ноћас је погодила снажна олуја праћена пљусковима и грмљавином, а у Горском котару мјестимично пада снијег.

Црвени аларм оглашен је за Загреб и ширу околину, сјеверну Хрватску, Славонију и Барању, те сјеверно приморје и Истру, а упозорава се и на могуће орканске ударе вјетра.