latinica  ћирилица
21/10/2014 |  23:19 | Аутор: РТС

МОК спреман да прими Косово?

Чланови Међународног олимпијског комитета спремни су да приме Косово у пуноправно чланство у тој организацији, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

МОК је Олимпијском комитету Србије послао обавјештење о званично поднијетој иницијативи Косова за пријем у пуноправно чланство у МОК, наводи се у саопштењу ОКС.

Имамо информацију да су чланови МОК спремни да овога пута дају подршку овој иницијативи, иако смо у сарадњи са надлежним државним институцијама, у више наврата инсистирали да су такве активности неприхватљиве, пише у саопштењу.

У саопштењу се истиче да би такав пријем представљао изузетак који се није догодио у скоријој историји, обзиром да у том периоду ни један национални олимпијски комитет није примљен у чланство МОК, а да претходно та земља није примљена у чланство Уједињених нација.

ОКС је навео да су сви надлежни органи у Србији благовремено обавијештени о покушајима Косова да путем различитих канала дође до чланства у МОК, који трају пуне четири године, а које је ОКС успјешно заустављао.