latinica  ћирилица
20/10/2014 |  17:58 | Аутор: РТРС

ЦИК - Некомплетни резултати гласања у иностранству

Кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић добио је 4.994 гласа бирача који су гласали поштом, у одсуству, путем мобилних тимова, у Дипломатско-конзуларним представништвима и на потврђеним листићима, објављено је на сајту Централне изборне комисије БиХ.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић освојила је 2.415 гласова, а кандидат Странке праведне политике Горан Змијањац 749 гласова.

Према прелиминарним, незваничним, непотпуним и некомплетним резултатима у Главном центру за бројање у Сарајеву на гласању за члана Предасједништва БиХ из Републике Српске важећих је било 7.239 гласова послатих путем поште, 749 у одсуству, путем мобилних тимова и у ДКП-овима, те 170 на потврђеним листићима.

За бошњачког и хрватског члана Предсједништва Бих важећих је било 4.338 гласова послатих путем поште, 122 у одсуству, путем мобилних тимова и у ДКП-овима, те 177 на потврђеним листићима.

Кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић добио је 808 ових гласова, Емир Суљагић из Демократског фронта Жељка Комшића 676, а независни кандидат Мустафа Церић 471.

Кандидат ХДЗ-а БиХ за хрватског члана Предсједништва БиХ Драган Човић добио је 814 гласова, кандидат ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж 703, а кандидат Странке правде и повјерења Живко Будимир 243.

У Главном центру за бројање у Сарајеву пребројани су и гласови за остале нивое власти са општих избора одржаних 12. октобра у БиХ који су објављени на сајту ЦИК-а БиХ.

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић добио је 1.222 гласа, а кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Милорад Додик 418 гласова бирача који су гласали поштом, у одсуству, путем мобилних тимова, у ДКП-има и на потврђеним листићима – наведено је на сајту Централне изборне комисије БиХ.

ЦИК је објавио да је за избор предсједника Српске до сада пребројано укупно 7.676 важећих гласачких листића који су стигли поштом, 1.147 гласова у одсуству, преко мобилних тимова и из ДКП мреже, те укупно 181 потврђених гласачких листића.

Кандидат А-СДА за предсједника Републике Српске Сејфудин Токић добио је до сада највише, укупно 2.189 гласова од укупног броја гласачких листића који се броје у Главном центру за бројање у Сарајеву.

Према прелиминарним, незваничним и некомплетним подацима, кандидат коалиције ХДЗ БиХ, ХСС, ХКДУ БИХ, ХСП Херцег Босне Јосип Јерковић добио је 1.992 гласа, а кандидат коалиције "Домовина" Рамиз Салкић 1.894 гласа.

Кандидат СДП-а БиХ Енес Суљкановић добио је 499 гласа, а кандидат БПС-а Амир Хорић 421.

Кандидат Странке правде и повјерења Тома Седло добио је 153 гласа, а остали кандидати добили су испод 60 гласова.

ЦИК је објавио прве податке из Главног центра за бројање и за остале нивое власти