latinica  ћирилица
20/10/2014 |  11:14 | Аутор: sportal.rs

Турски медији пред Бешикташ : Београд је "критична зона"

Фудбалери Бешикташа гостоваће Партизану у четвртак у Београду, а меч Лиге Европе на стадиону у Хумској изазива велику пажњу у медијима у Турској.

У тамошњем дневнику Хуријету објављен је текст у коме се меч двије црно-бијеле екипе повезује са недавним утакмицама, прекинутом квалификационом између репрезентација Србије и Албаније и 147. "вјечитом дербију". У тексту се спомиње да је Београд "опасан" и "критична зона".

"Посљедице утакмице Србије и Албаније и даље се осјећају. Током дербија запаљена је застава Албаније, а транспаренти "Косово је Србија" су били на стадиону", написано је у тексту у којем се се подсјећа да ће на истом стадиону гостовати Бешикташ.

Наведено је да и је током утакмице Партизана и Црвене звезде било туча навијача, као и да је главни судија Милорад Мажић два пута прекидао меч због бакљаде.

УЕФА је према истом извору овај меч означила као високоризичан. Спомиње се и да би подршку у Београду Бешикташу могли да пруже и новопазарски муслимани. Турски медији такође наводе да би навијачи Партизана могли да пале заставе Турске и Албаније.

Подсјетимо, Партизан је због увредљивог транспарента окаченог током меча са Тотенхемом већ кажњен, а постоји могућност нових санкција уколико се инциденти понове. Послије два кола на табели групе Ц Лиге Европе води Астерас Триполис са четири бода, док по два имају Бешикташ и Тотенхем. Партизан има један бод. Утакмица 3. кола почеће у четвртак у 21.05.