latinica  ћирилица
19/10/2014 |  09:37 | Аутор: Агенције

Мароко не одустаје од Купа афричких нација

Мароканске власти саопштиле су да остају домаћини Купа афричких нација, демантујући гласине о одустајању од организовања највећег спортског догађаја у Африци.

"Мароко је и даље чврсто уверен да ће бити домаћин сљедећег издања Купа афричких нација 2015. године", саопштило је мароканско Министарство спорта и омладине.

Министарство додаје да је Мароко тражио одлагање првенства, предвиђеног у јануару, "из веома јасног и прецизног разлога - брзог и забрињавајућег ширена епидемије еболе", од које је умрло више од 4.500 људи у западној Африци.

Мароко је навео да ће "све бити одлучено да састанку Афричке фудбалске конфедерације (КАФ) 2. и 3. новембра" и додао да је тражио одлагање Купа за јун 2015. године али да истовремено интензивно ради на организовању првенства.

КАФ је прошле недјеље затражио од Јужне Африке и Гане да одговоре да ли су у могућности да у кратком року припреме организацију Купа афричких нација у случају да Мароко одустане.

Јужна Африка је одмах одговорила да неће организовази Куп и да остаје при ставу да ЦАФ треба о томе да расправи с Мароком.