latinica  ћирилица
18/10/2014 |  20:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Албанија поново увела блокаду на увоз косовског брашна

Тирана је поново увела блокаду за увоз косовског брашна у Албанију, речено је данас у Привредној комори Косова.

 Како преноси РТВ 21, предсједник Привредне Коморе Косова Сафет Грђалиу је на заједничком састанку са произвођачима брашна на Косову рекао да увођење поновне блокаде говори да у Алабијни постоји јак лоби који блокира извоз косовског брашна.
Он је додао да сумња у резултате лабораторија које су урадиле, како је казао, "дириговани" извештај, према којем је косовско брашно контаминирано и нема количину протеина прописану према европским стандардима.

Министар пољопривреде Косова Блеранд Ставилеци је казао да је све што је у вези са извозом косовског брашна постало озбиљно питање и да ће његово министарство покушати да пронађе рјешење тог проблема, преноси ТВ Кохавизон.

Пољопривредни експерт и професор на пољопривредном факултету у Приштини Исмет Русиновци је рекао да није тачно да брашно са Косова нема довољно протеина, оценивши да је брашно са Косова према стандардима квалитетније од брашна које у Албанију стиже из Војводине и осталих држава.

Он је рекао и да је брашно из Војводине "стајало од четири до пет година по складиштима", због чега је, како је додао, недовољно квалитетно.