latinica  ћирилица
18/10/2014 |  12:34 | Аутор: Агенције

Будва: Заради само на празној плажи!?

Већина туриста поздравила се са љепотама Црногорског приморја, што је вријеме за почетак необичне сезоне "лова на благо" које су на плажама заборавили гости.

Овај "хоби" мјештанин будванског мјеста Буљарица Милија Луковић упражњава већ 14 година и не жали се због заборавности туриста. Набавио је детектор за метал којим у пијеску открива металне кованице и злато.

"Налазим ситан новац, злато. Љети не долазим на плажу да тражим новац, јер је гужва, на плажама су лежаљке. Сада када је завршена сезона купања, за мене почиње сезона тражења. Када сви оду, ја радим", каже Милија.

Не долази свакодневно на плажу, а када ће у потрагу одређује према таласима.

"Угавном то радим када су таласи. Међутим, данас су слаби таласи, али упркос томе нашао сам 50 евра", прича Милија и вади из џепа шаку пуну металног новца.

Присјеће се дана када би имао добар "улов", а једном је то било чак 200 евра.

"То ми је рекорд када је у питању новац сакупљен током једног дана. Буде некада и хиљаду евра дневно, али у злату. Али не жалим се, нађе се мало злата, мало ситног новца, и накупи се. Међутим, буде дана да се ништа не нађе", каже Милија.

"Могу рећи да сам током зиме 2011. године, након што је завршена сезона купања остварио најбољу зараду и била је то за мене најберићетнија година. Тада сам сакупио скоро 10 хиљада евра", каже овај Будванин.

"Ово је за мене хоби, ходам по пијеску. Али се и исплати такође, нађе се помало новца", истиче Луковић.