latinica  ћирилица
18/10/2014 |  09:51 | Аутор: Блиц

Галијашевић: Вехабије ангажоване с намјером

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић истакао је да би неко у Оружаним снагама БиХ требало кривично да одговара због пропуста који су довели до тога да на санацији хангара касарне "Кула" раде вехабије.

- На овај начин вехабијама се даје прилика за дјеловање у БиХ. Ово није једини случај, а са овом касарном то је урађено с неким циљем - рекао је Галијашевић и додао да у БиХ постоји више од 20.000 тона наоружања које није евидентирано.

Коментаришући данашње наводе "ЕуроБлица" да припадници радикалног вехабијског покрета у БиХ раде у хангарима касарне "Кула" код Мркоњић Града и да имају приступ стотинама тона експлозива, Галијашевић је напоменуо да су њемачке службе утврдиле да и на аеродрому у Сарајеву ради десет вехабија.

- Вехабије су запослене и на граничним прелазима, односно Граничној полицији БиХ, али и Обавештајно-безбједносној агенцији БиХ, гдје их воде као људе на специјалном задатку - рекао је Галијашевић.

Извор "ЕуроБлица" близак Оружаним снагама БиХ рекао је да је на тендеру за санацију хангара изабрана грађевинска фирма из Јајца, а војници су били шокирани када су међу радницима видјели вехабије.

У касарни "Кула" нису могли да потврде, ни да демантују присуство вехабија, али су потврдили да санационе радове изводи фирма из Јајца.