latinica  ћирилица
16/10/2014 |  20:34 | Аутор: РТРС

Додик на радном ручку са Путином

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је за Републику Српску изузетно важна реализација гасовода "Јужни ток" и да тај пројекат неће бити заустављен.

"Идемо у даљу процедуру, нећемо стати. Неће се зауставити тај пројекат. Идемо у изградњу гасовода", рекао је Додик, који је данас у Београду присуствовао војној паради "Корак побједника", одржаној поводом 100 година од почетка Великог рата и 70 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Он је истакао да је са предсједником Извршног одбора "Гаспрома" Алексејом Милером разговарао у вези са "Гаспромом".

Додик је рекао да је иза њега изузетно успјешан дан и да се у неким дијеловима разговора са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином "могло видјети шта руска политика и привреда на овом простору мисле".

Он је нагласио да је Путин овом приликом говорио о могућности да се покуша путем руских пословних банака финансирати пољопривреда за руско тржиште.

"Ту могућост ћемо добро изучити и ми у Републици Српској, те покушати да направимо искорак", додао је предсједник Републике Српске.

Предсједник Српске је рекао да су приликом радног ручка који је државни врх Србије организовао у част предсједника Русије дотакнуте бројне историјске теме и да је питање колико би било Срба и Руса да није било страдања у Првом и Другом свјетском рату.

Предсједник Српске присуствовао је у Палати Србије, радном ручку с предсједником Русије Владимиром Путином, патријархом српским Иринејем, предсједником и премијером Србије, и предсједницом Скупштине Србије.