latinica  ћирилица
16/10/2014 |  14:17 | Аутор: СРНА

Михајловић: СНСД парламентаран и у ФБиХ

Савез независних социјалдемократа, према незваничним резултатима општих избора у БиХ, имаће посланика у Представничком дому Парламента Федерације БиХ и четири мандата у Скупштини Ливањског кантона, рекао је Срни члан Главног одбора ове партије Славиша Михајловић.

"У ФБиХ поново је народ препознао потенцијал СНСД-а, као политичке партије која представља Србе. СНСД је једина странка са сједиштем у Републици Српској која има парламентарни капацитет у ФБиХ", истакао је Михајловић.

Он је истакао да је СНСД прије неколико мјесеци покушао са представницима политичких партија из Републике Српске, а које имају одборе у ФБиХ, да направи јединствену српску листу. "Нажалост, представници партија с којима смо разговарали нису препопознали тај потенцијал", навео је Михајловић.

Он је нагласио да је на овим изборима очекивао слабије резултате СДП-а БиХ.

"То је веома добро, јер ће наши посланици из Скупштине Ливањског кантона бити делегирани у Дом народа Парламента ФБиХ. На тај начин ћемо први пут имати моћан клуб који ће моћи да брани интересе српског народа у ФБиХ", закључио је Михајловић.