latinica  ћирилица
16/10/2014 |  14:07 | Аутор: СРНА

Мирјанић: "Диздар био беспријекоран човјек"

Преминули новинар "Гласа Српске" Мехмед Диздар својим животом показао је да воли Бањалуку, поштује своје суграђане и био је пријатељ за читав живот, рекао је његов дугогодишњи пријатељ Жељко Мирјанић.
Мехмед Диздар -комеморација - Фото: СРНА
Мехмед Диздар -комеморацијаФото: СРНА

"Бањалука је његов град, јер је ту провео цијели живот, школске, студентске дане и радни вијек у новинарству", истакао је Мирјанић данас на комеморацији поводом смрти Мехмеда Диздара у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Према његовим ријечима, иза Диздара остаће сјећање на новинара и уредника хронике, који је пишући о темама из правосуђа и полиције поштовао начела на којима почива правна цивилизација, а који се у данашњем времену недовољно поштује – да нико није крив док се не утврди правоснажном пресудом, да се поштује углед и част људи о којима се пише, да се износе само провјерене и тачне информације.

"Сваки задатак и обавезу Диздар је извршавао беспријекорно, баш какав је и био човјек", истакао је Мирјанић.

Мирјанић, који је и покојников кум, навео је да је Диздар рођен у радничкој породици и да је то, кроз умјереност и марљивост, показивао цијели живот, а његов отац учио га је да живи поштено, да поштује друге и да људе цијени по личним особинама.

Директор Народног позоришта Републике Српске и бивши директор "Гласа Српске" Ненад Новаковић рекао је да је Мехмед Диздар, кога су од малена звали "Медо", живио живот достојан човјека.

Новаковић је изразио захвалност Диздару за све што је учинио новинарству Републике Српске и БиХ, истини и праведности када је у питању информисање и информативни систем Републике Српске.

"Диздар је знао да цијени професију и човјека до себе, а живот је проживио да није дошао у сукоб са било којим човјеком. Помогао је свакоме коме је могао, не тражећи ништа за себе", закључио је Новаковић.

Комеморацији су присуствовали родбина, пријатељи, другови, новинари, уредници, грађани, културни и јавни радници Града Бањалуке и Републике Српске.

Диздар је сахрањен данас у 14.00 часова на бањалучком Новом гробљу.

Дугогодишњи новинар и уредник "Гласа Српске" Мехмед Диздар преминуо је јуче у Бањалуци у 54. години, послије краће болести.

Мехмед Диздар рођен је 5. фебруара 1960. године у Бањалуци, гдје је завршио основну школу, Гимназију и Правни факултет, а цијели радни вијек провео је у "Гласу".

Новинарски посао обављао је од 1. маја 1987. до 28. фебруара 2011. године. Од 1. марта 2011. године до смрти био је уредник рубрике "хроника".

Диздар је од 17. септембра 1991. до 31. марта 1996. године био учесник рата.