latinica  ћирилица
16/10/2014 |  12:14 | Аутор: Блиц

О'Саливен: Желим оборити Хендријев рекорд од седам титула

Енглески играч снукера Рони О'Саливен рекао је да би било лијепо да обори рекорд Стивена Хендрија од 775 троцифрених брејкова, али да би му много више значило да престигне његов рекорд по броју освојених титула свјетског шампиона.

Подсјећамо, Хендри је током каријере освојио седам титула свјетског шампиона (1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 и 1999) и направио је 775 троцифрених брејкова. Хендри, чији су надимци "Златни дечко", "Краљ Крусибла" и "Ледени човјек", 2012. године завршио је каријеру.

О'Саливен је петоструки свјетски првак (2001, 2004, 2008, 2012 и 2013) и направио је 752 троцифрена брејка.

"Нисам знао да сам близу Стивеног рекорда, заостајем само 23 'сенчурија' и почео сам да размишљам о томе. Било би лијепо да достигнем тај рекорд, покушаћу то да остварим на предстојећим турнирима у Ченгдуу и Ковентрију", рекао је О'Саливен за Еуроспорт.

Он је истакао да о рекорду неће размишљати током турнира, пошто би то могло да га избаци из ритма.

"Желим да уживам у игри и видјећу гдје ће ме то довести. Ако побиједим у неколико мечева, или освојим турнир или два, нећу бити далеко од рекорда ове сезоне, али видјећемо. Наравно, можете да освојите фрејмове брејком од 70 поена, али било би лијепо достићи тако изванредан рекорд", рекао је О'Саливен.

Петоструки свјетски шампион истакао је да му је важније да освоји још неку титулу на Крусиблу.

"Волим да се такмичим и да освајам турнире. Више ми то значи него троцифрени брејкови. У сваком тренутку бих прије прихватио још три титуле свјетког првака, пошто то свако жели да освоји. Хендри је 'гувернер' и желим да будем поред њега са седам титула. То је врхунац свих рекорда", рекао је О'Саливен.

"Нисам претерјано одушевљен значајем рекорда троцифрених брејкова, али наравно да ћу га прихватити ако или када дођу. Направио сам невјероватних 30 брејкова који су били и бољи од максималних, све зависи како кугле 'леже'", рекао је О'Саливен.