latinica  ћирилица
16/10/2014 |  11:45 | Аутор: Спортска централа

Типсаревић од јануара поново на терену

Српски тенисер Јанко Типсаревић нову годину ће почети на тениском терену, што ће му свакако бити и најљепши поклон за 2015. годину.

Послије друге операције на стопалу Типсаревић се вратио тренинзима и полако улази у форму. Јанко очекује да ће за два и по мјесеца моћи да се врати такмичењу, због чега је од организатора турнира у Ченају, који се игра од 5. до 11. јануара, затражио специјалну позивницу.

Типсаревић је у потпуности избрисан с АТП листе пошто су "исцурили" сви његови раније освојени бодови, тако да сад мора да рачуна на добру вољу организатора како би добијао специјалне позивнице и тако могао да учествује на турнирима.

С обзиром да је у тренутку повреде био на 9. мјесту АТП листе, то не би требало да представља проблем јер сваки турнир, а посебно они нешто мањи, желе да имају Топ 10 играче на својим теренима.

Ово ће Типсаревићу бити већ седмо учешће на турниру у Индији који је освајао 2013. године, непосредно прије повреде која га је задесила на Аустралиан Опену. Типсаревић је такође играо и у финалу Ченаја 2012. године, када је у финалу поражен послије епске борбе са Милошем Раонићем након три сата и 14 минута борбе.