latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:21 | Аутор: sportske.net

Гвадриола: Волио бих тренирати Јунајтед

Гвардиола није сигуран да ли је добио понуду од Фергусона, али види себе на Олд Трафорду једног дана. Објаснио је и шта се десило у утакмици против Реала у полуфиналу Лиге шампиона прошле сезоне.

Пеп Гвардиола је био озбиљан кандидат да наслиједи Фергусона на клупи Јунајтеда. Иако та вијест никад није потврђена, чињеница да је Фергусон ишао у САД како би разговарао са Шпанцем у тренуцима кад је већ донио одлуку да напусти управљање Ђаволима, јасно говори о томе ко је био први избор за насљедника.

Пеп је имао другачије планове, али сада тврди да би волио да једног дана води Јунајтед.

У својој књизи говори о првој години у Минхену, као и о утакмици на Олд Трафорду. "Свиђа ми се атмосфера овдје. Волио бих да једном тренирам Јунајтед" - написао је Каталонац.

Гвардиола никад није потврдио да му је Фергусон нудио посао.

"Сер Алекс прича веома брзо и некад имам проблем да га разумијем. Можда зато нисам ни разумио да ли ми је понуђен посао или не" - загонетан је Гвардиола.

Гвардиола је у књизи открио да мисли да је "тика-така" потрошена, да нема сврху. Прихватио је и кривицу за пораз од Реала прошле године.

Да подсјетимо, послије 1:0 у првом мечу, Реал је у реваншу савладио Бајерн у Минхену са чак 4:0.

Сигурно је да ће послије ове изјаве, Гвардиола бити озбиљан кандидат у свим спекулацијама које ће услиједити кад буде вријеме да се Ван Гал повуче с клупе Јунајтеда.