latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:17 | Аутор: РТРС

Евролига: Звезда на отарању са Галатасарајем

Кошаркаши Црвене звезде састаће се у четвртак од 20.45 са Галатасарајем у оквиру првог кола Евролиге.

Тренер црвено-бијелих Дејан Радоњић рекао је да његови кошаркаши морају да одиграју изнад својих могућности како би савладали турски тим на отварању.

"Галатасарај je, као и цијела Евролига, једна велика школа за нас. Овај тим Звезде има могућност да расте и сазријева кроз такве утакмице. Наду нико не може да нам одузме и желимо да уз позитивну енергију с трибина одиграмо изнад могућности, направимо подвиг и побиједимо турску екипу", рекао је Радоњић новинарима у Београду, а пренио РТС.

Према ријечима Радоњића, један кошаркаш Галатасараја плаћен је као цијели тим Црвене звезде, али "новац не игра на терену".

Радоњић је додао да је због повреде наступ Бранка Лазића неизвјестан, док је Стефан Јовић нормално тренирао и спреман је за утакмицу.

Црвено-бијели су апеловали на навијаче да не вријеђају противника, не убацују предмете на терен, да не употребљавају ласере и пиротехничка средства. Како се наводи, Евролига је у значајној мјери пооштрила дициплински правилник и сваки и најмањи инцидент могао би скупо да кошта клуб. Звезда је саопштила да за утакмицу влада огромно интересовање, као и да су присутне велике гужве на билетарницама.

Утакмица између Звезде и Галатасараја у првом колу Групе Д Евролиге почеће у четвртак у 20.45 часова, а улази у халу биће отворени два и по сата раније.

У Групи Д Евролиге, поред Звезде и Галатасараја налазе се још Лаборал Куча, Нептунас, Валенсија и Олимпијакос.