latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:00 | Аутор: Б92

На терену Виктор, Александра и Филип

Српски тенисер Виктор Троицки у четвртак игра меч другог кола турнира у Бечу, док се Филип Крајиновић и Александра Крунић боре у истој фази на Купу Кремља у Москви.
Александра Крунић - Фото: Beta/AP
Александра КрунићФото: Beta/AP

Троицки је дошао из квалификација, до сада је добио четири меча, а од пет досадашњих окршаја са Лукашом Росолом био је бољи у два.

Посљедњи пут играли су прошле године у Риму и тада је Троицки славио са 3:6, 6:1, 6:4. Росол има 29 година, тренутно је 31. на свијету, а ове сезоне је освојио трофеј у Винстон-Сејлему и има укупан скор 28-26.

Дуел Росола и Троицког почеће у 12.30.

Крунићева је за учешће у Москви добила "специјалну позивницу", у првом колу је елиминисала Каролин Гарсију, а сада је од 13 сати чека окршај са Цветаном Пиронковом.

Бугарка, са којом се Александра још није састајала, тренутно је 43. на WТА листи, ове сезоне освојила је једину титулу у каријери у Сиднеју, а током каријере је најбоље резултате биљежила на Вимблдону – полуфинале 2010. и четвртфинале годину дана касније.

Ривал Филипу Крајиновићу биће Томи Робредо, који је на старту такмичења савладао Пеђу Крстина. Шпанац је тренутно 21. на свијету, ове сезоне има скор 36-23, а у каријери је освојио 12 трофеја.

Крајиновић и он још се нису састајали, а њихов меч у четвртак требало би да почне око 14.30.