latinica  ћирилица
02/10/2014 |  19:14 | Аутор: РИА-Новости

Доњецк: Проруске снаге преузимају аеродром!?

Центар Доњецка, укључујући и стамбене квартове, нашао се под јаком артиљеријском паљбом, први пут од када је потписано примирје 5. септембра.

У нападу је погођен централни тржни центар, а један од пројектила изазвао је пожар на другој локацији, а да ли је било жртава власти тек треба да утврде, преносе РИА Новости. Послије ноћашњих борби на аеродрому је избио пожар, а сукоб око аеродрома траје већ неколико мјесеци, чак и послије примирја које је потписано 5. септембра у Минску.

Проруске снаге веома су близу тога да преузму потпуну контролу над аеродромом у Доњецку, послије јучерашњих акција.Да снаге Новорусије знатно напредују потврдило је и вођство украјинске војске, али је демантовало да је аеродром опкољен и да се државна војска повлачи. Такође је наведено, да су синоћ вођене велике борбе, током којих је седам војника проруских снага погинуло, а један тенк је уништен.

Лидер самопрокламоване Доњецке Народне Републике Александар Захарченко рекао је да ће припадници војске ДНР потпуно преузети контролу за два или максимално три дана.