latinica  ћирилица
02/10/2014 |  16:38 | Аутор: СРНА

Повећање саобраћајне културе код дјеце

На подручју Источног Сарајева и Сарајева у току је реализација пројекта у којем, између осталих, учествују и припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, а чији је циљ развијање повјерења најмлађе популације у полицијске структуре БиХ, те повећање свијести о сабраћајној култури.
Ђаци - Фото: илустрација
ЂациФото: илустрација

У пројекту Асоцијације под називом "Играјмо се и учимо о саобраћају", чији је циљ повећање нивоа саобраћајне културе код дјеце и додатна изградња међусобног повјерења грађана и полиције, учествују и чланови Секције Међународне полицијске асоцијације ИПА за БиХ.

Из Сипе је саопштено да се пројекат, чији су корисници дјеца школског узраста на подручју Источног Сарајева и Сарајева, ове године проводи тако што се дјеци у школама, кроз дружење и игру, држе предавања о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и дијели промотивни материјал у виду сликовница.

Припадници Сипе, заједно са колегама из Граничне полиције БиХ, Федералне управе полиције и Министарства унутрашњих послова Републике Српске посјетили су јуче Основну школу "Свети Сава" у Источном Сарајеву, а раније су били у посјети Трећој основној школи на Илиџи.

Наведене активности биће настављене, додаје се у саопштењу.