latinica  ћирилица
02/10/2014 |  16:33 | Аутор: СРНА

У функцији мост преко Дрињаче

Мост на ријеци Дрињачи у Кушлату код Зворника од данас ће бити у функцији, јер припадници Оружаних снага БиХ приводе крају финалне радове.
Мост на Дрињачи - Фото: СРНА
Мост на ДрињачиФото: СРНА

Замјеник начелника општине Зворник Данијел Драгичевић је, обилазећи радилиште, истакао да је овај мост од непроцјењивог значаја за око 35 домаћинстава из Лијешња који га свакодневно користе, јер им је он путна веза са осталим дијеловима општине.

Драгичевић је подсјетио да се, с обзиром на величину штете коју је општина Зворник претрпјела у мајским поплавама, нарочито на инфраструктури, нажалост, мање и рубне мјесне заједнице нису нашле на листи приоритета за санацију посљедица, истичући да локална управа без помоћи Оружаних снага БиХ не би могла овај мост у овом року да уради.

Захваливши свим припадницима Оружаних снага БиХ који су, радећи на подручју општине Зворник, пружили свој максимум, Драгичевић је рекао да нови мост преко Дрињаче сада има већу носивост и квалитетнији је него претходни, те да ће много значити за ова домаћинства која практично директно зависе од њега.

Општинска управа финансирала је изградњу носивих стубова, приступних путева и уређења околног простора, док су Оружане снаге БиХ обезбиједиле челичну конструкцију, а припадници Инжењеријске јединице из Дервенте извршили монтажу моста.

Нови мост је дужине 37 метара и носивости 15 тона, а урађен је на мјесту претходног којег су мајске поплаве потпуно уништиле.