latinica  ћирилица
02/10/2014 |  12:57 | Аутор: СРНА

Бањалучки малишани на пријему код градоначелника

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић уприличио је данас поводом Недјеље дјетета пријем за дјецу из бањалучких вртића, њихове васпитаче и руководство Центра за предшколско васпитање и образовање.
Бањалучки малишани на пријему код градоначелника - Фото: СРНА
Бањалучки малишани на пријему код градоначелникаФото: СРНА

За ову прилику дјеца су припремила различите садржаје, па су се тако могле чути пјесмице, приче и рецитације, а од градоначелника су добили пригодне поклоне.

Гаврановић је након пријема рекао новинарима да се град Бањалука традиционално укључује у обиљежавање Недјеље дјетета.

Он је подсјетио да је Бањалука град пријатељ дјеце и да се сваке године организује дружење са дјецом из бањалучких вртића.

Гаврановић је рекао да се у Бањалуци у оквиру Недјеље дјетета одржавају бројне манифестације.

"Малишанима уручујемо кључеве града и они током тих седам дана симболично управљају градом, што је за дјецу велики и важан догађај. Дужни смо да разговарамо са дјецом, да чујемо њихове потребе и да их узимамо у обзир приликом доношења одлука, што је у складу са Декларацијом о правима дјеце", истакао је градоначелник Бањалуке.

Недјеља дјетета обиљежава се у цијелој Републици Српској, а у Бањалуци је одржана централна манифестација под називом "Имам право да кажем и да будем саслушан", док ће кључеве града малишани добити сутра.