latinica  ћирилица
02/10/2014 |  08:19 | Аутор: Агенције

Беране: Око 40 повријеђених у тучи навијача Сутјеске и полиције

Око 30 навијача Сутјеске и десетак полицајаца повријеђено је у тучи током дуела Берана и шампиона Црне Горе у осмини финала Купа Црне Горе.

ТопФудбал преноси да је демолиран аутобус који превози фудбалере Сутјеске, што говори да Никшићани нису дочекани на лијеп начин у граду под Јасиковцем.

"Невјероватно, напали су нас без разлога, а онда тукли редом. Било је крви на све стране. Малтретирање није престало ни касније у полицијској станици", казао је један од повријеђених никшићких навијача.

Из полиције наводе да су они према полицији бацили сузавац, а затим отворено кренули у окршај користећи палице и каишеве везане у чворове, преносе подгорички медији.

"Утакмицу је обезбјеђивало 35 полицајаца. Успјели смо да спријечимо навијаче да уђу на терен, али су они дивљачки насртали на припаднике полиције. Према нашим информацијама, сви они су од раније познати као изгредници", навели су из полиције у Беранама.

Испред Ургентног центра у том граду потом су непрекидно долазила полицијска возила, довозећи повријеђене полицајце. Међу њима је било полицијских старјешина.

Неки од повријеђених полицајаца упућени су на радиологију, ради додатних прегледа и утврђивања степена повреда.

Према полицијским информацијама, навијачи Берана нису учествовали у инциденту, јер су се налазили на супротној страни стадиона.

Утакмица је, упркос тешком инциденту, приведена крају.