latinica  ћирилица
01/10/2014 |  23:23 | Аутор: РТРС

Игокеа представила тим за нову сезону

Кошаркашки шампион Босне и Херцеговине Игокеа, представио је тим за нову сезону.

Састав тима из Александровца зу односу на прошлу сезону доста је промијењен. Од играча који су у прошлој сезони имали озбиљнију минутажу ту су нови капитен Бранко Јоровић и Душко Бунић, док су Алексдсандар Радукић и Драшко Кнежевић имали скромнију минутажу. На представљане у Лакташима изашле су новајлије Марко Чекаревић, Младен Јеремић, Марко Шћекић, Џонатан Џонс, Дјордје Милошевић, Дражен Зловарић, Дјордје Дреновац и Никола Драговић. Тренер је Драго Јовановић, који је прошле сезоне са Игокеом освојио титулу шампиона Босне и Херцеговине.

"Немамо превелике амбиције, али то је оно са чим треба да кренемо. Покушаћемо косолидовати тим и да вријеме, које је тешко не само за Игокеу него и за остале тиимове у региону, оставимо иза себе и да направимо један стабилан клуб".

Новина у осносу на претхдне сезоне јесте то што се Игокеа окренула раду са млађим категоријама.

"Ово је један нови почетак Игокее. Радимо на стварању младих селекција. Мислим да ће кадети и јуниори бити доминантни. Желимо да имамо неки континуитет у наставку првог тима, да сваке године бар по једног млађег играча убацимо у први тим", рекао је предсједник Игокее Борис Спасојевић.

Подршку Игокеи пред почетак нове сезоне дао је и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Игокеа ће у наступајућој сезони играти у новој спортској опреми коју ће премијерно носити у суботу у Задру у првом колу АБА лиге.