latinica  ћирилица
30/09/2014 |  19:26 | Аутор: Агенције

Маљковић: Ово је побједа за Срђана

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић посветила је побједу над Кином на СП кондициониом тренеру мушке селекције Срђану Сарићу, који је преминуо у Београду.

Женска кошаркашка репрезентација Србије побиједила је Кину са 65:63 у утакмици трећег кола Групе Д Свјетског првенства у Турској.

"Ово је побједа за Срђана Сарића. Тренирао је све ове дјевојке. Можда неки не знају, али почео је код мене у Ушћу, послије је наставио свој фантастичан пут...", рекла је Маљковић.

"Није ово била наша игра. И то онда изгледа овако. Скокови су били огроман проблем. Требало је и да их натјерамо на много више изгубљених лопти", казала је Маљковић.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Тамара Радочај са 19 поена.

"Питају ме овдје, да ли је изненадење партија Тамаре Радочај. Какво црно изненадјење!? Она само стицајем околности није више играла до сада, јер је Ана Дабовић имала двије одличне утакмице. Подразумијева се, уосталом да је то њихов посао, да једна другу мијењају на најбољи могући начин", рекла је Маљковић.

"Ни случајно не смије да се понови оваква игра у наставку шампионата. Потребно је да се направи добар баланс позитивних ствари из прве двије утакмице", додала је она.

Србија ће се у сриједу састати у борби за четвртфинале са бољим из дуела између Јужне Кореје и Кубе.