latinica  ћирилица
30/09/2014 |  11:04 | Аутор: Агенције

Распродате карте за прву трку Формуле 1 у Русији

Продате су готово све карте за прву трку Формуле 1 у Русији, која ће бити одржана 12. октобра у Сочију, саопштили су организатори.

Штампано је више од 45.000 улазница, а цијене су у распону од 5.000 до 49.000 рубаља (од 127 до 1.240 долара), пренијела је агенција Итар-Тасс.

"Преостало је још веома мало улазница и препоручујемо да пожуре сви који желе да присуствују историјском догађају", наводи се у саопштењу Организационог одбора трке за Велику награду Русије, која се вози у оквиру овогодишњег првенства свијета.

Представник организатора Сергеј Воробјов је рекао да је политика цијена карата заснована на продаји за трке Формуле 1 у осталим земљама, као и на Зимским Олимпијским играма у Сочију раније ове године.

У фебруару и марту Сочи је био домаћин Зимских Олимпијских и Параолимпијских игара, које су према оцјенама међународних спортских званичника, спортиста и посјетиоца организоване на највишем могућем нивоу.

Прошлог децембра Међународна аутомобилска федерација (ФИА) званично је уврстила Велику награду Русије у календар Формуле 1, а трка ће бити одржана у близини Олимпијског села у Сочију.

Уговором којег су 2010. године потписали тадашњи премијер Русије Владимир Путин и извршни директор Формуле 1 Берни Еклстон предвиђено је да трка буде у календару Формуле 1 најмање до 2020. године.

Руски предсједник Путин и Еклстон поново су се срели уочи ЗОИ у Сочију, када је челник Формуле 1 сугерисао да би било занимљиво да се трка за Велику награду Русије одржи у ноћном термину.