latinica  ћирилица
30/09/2014 |  10:53 | Аутор: РТРС

Партизан знатно ослабљен пред гостовање Астерасу

Фудбалски клуб Партизан у четвртак гостује код Астераса из Триполиса у оквиру другог кола групне фазе такмичења у Лиги Европе, а повреде неколицине играча и суспнезија Петра Шкулетића праве Марку Николићу и његовим сарадницима озбиљан проблем, преносе sportske.net.
Марко Николић - Фото: blic.rs
Марко НиколићФото: blic.rs

Још прије почетка групне фазе такмичења постало је јасно да ће Партизан у прва два сусрета ући лишен помоћи првог стријелца екипе Петра Шкулетића који је кажњен са два меча неиграња због искључења у Бакуу.

"Нема ништа од тога, жалба коју смо упутили није усвојена и не можемо да рачунамо са Петром Шкулетићем ни у мечу са Астерасом. Покушали смо да реагујемо јер сматрамо да наш играч није крив за догађаје у финишу реванш сусрета са Нефчијем, али ћемо морати без Петра још овај пут" рекао је Николић за "Спорт".

Унија европских фудбалских асоцијација није уважила аргументе црно-бијелих а суспензија је остала на снази па Николић дефинитивно не може да рачуна на Шкулетића у дуелу са Астерасом.

Повреде су такође још један велики проблем пред предстојећи меч јер Николић не може да рачуна на повријеђеног Дарка Брашанца и Милоша Остојића а под знаком питања су Никола Дринчић, Владимир Волков и Бранко Илић.

Лијеви бек је обновио повреду примицача на мечу са Тотенхемом и од тог дуела није имао прилике да игра, док је Дринчић повријеђен на гостовању код Радничког.

Словенац Бранко Илић посљедњи је играч који је стављен на списак "повријеђених". Он од почетка недјеље има високу температуру. Грип је учинио своје, и велико је питање у којој ће мјери бити спреман за дуел на Пелопонезу.

Утакмица 2. кола групе "Ц" између Астераса и Партизана игра се у четвртак од 21.05. часова.