latinica  ћирилица
30/09/2014 |  10:46 | Аутор: sportske.net

Роналдо и Меси нападају Раулов рекорд

Легендарни капитен Реала је власник многих рекорда везаних за "Лос Бланкосе", али и најбољи стријелац Лиге шампиона.
Легендарни Раул се опростио голом за Реал - Фото: Getty Images
Легендарни Раул се опростио голом за РеалФото: Getty Images

Може ли Роналдо већ сутра да стигне свог претходника?

Раул је освојио три Лиге шампиона, једну више од Португалца, а у елитном европском такмичењу је постигао 71 гол. Велику већину, 66, дао је у дресу Реала, а осталих пет у финишу каријере играјући за Шалке.

Одахнуо је повлачењем Филипа Инзагија. Раул је остао на челу, али је јасно да то неће дуго потрајати.

Наиме, најбољу шансу да га први прескочи има његов насљедник у дресу са бројем "7", Кристијано Роналдо. Португалац, који је порушио све рекорде у Лиги шампиона прошле сезоне је на 68 голова. Није немогуће да стигне Раула већ у Софији против Лудогореца сутра, мада је реалније да му се приближи и онда евентуално у наредној утакмици Реала, на гостовању Ливерпулу достигне Раула.

Иначе, Шпанац је одиграо 142 меча у Лиги шампиона, много више од Роналда, који има бољи просјек. За 68 голова било му је потребно 104 утакмице. Али, ни он није најбољи. Меси је дао гол мање, али је одиграо "само" 88 мечева у Лиги шампиона.

Лео има најбољу шансу на дуже стазе. Он ће са Барсом гостовати у Паризу. Можда вечерас стигне или претекне Роналда, али тешко је вјеровати да може већ на "Парку Принчева" да достигне Раула.

Не заборавите да је Аргентинац двије године млађи од Роналда, па ако се настави ова мртва трка у головима, у будућности је реално да ипак потраје више од ривала и на крају преузме рекорд.

Нико од активних фудбалера није ни близу овој тројици играча.

Наиме, Дрогба, који је при крају каријере, је дао 42 гола, Ибрахимовић 41, Бензема 37. Дакле, нема опасности да их било ко угрози.

Питате се гдје је Томас Милер који има тек 25 година?

Он је до сада у Бајерну у Лиги шампиона постигао 21 гол, али нема баш блистав просјек. Одиграо је 59 утакмица. Дакле, даје гол безмало тек на сваком трећем мечу. Роналдов просјек је 0.65 а Месијев чак 0.77 голова по једној утакмици Лиге шампиона.

Раул је, у елитном европском такмичењу, давао гол у просјеку на сваком другом мечу.