latinica  ћирилица
29/09/2014 |  08:53 | Аутор: СРНА

Стање на путевима - магла смањује видљивост

Густа магла овог јутра смањује видљивост на подручју Бањалуке, Приједора, Мркоњић Града и Добоја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Вози се по мјестимично влажним коловозима, а застоја и посебних ограничења нема осим на дионицама гдје се изводе радови. Из АМС возачима скрећу пажњу на учестале ситније одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина.

У Брчком ће на раскрсници "Болница" саобраћај до 10. октобра бити отежан због радова на изградњи кружног тока. За вријеме изградње, саобраћај ће бити преусмјерен постојећим транзитом, и то улицама Бањалучка - Ибрхимбеговића - Кланац - Центар из првца Бијељине и Челића. Учесницима у саобраћају упућена је молба да се у овом периоду, придржавају упутстава са вертикалне саобраћајне сигнализације.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац – Митровићи изводе се радови, због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим одвијања саобраћаја у времену од 7.00 до 19.00. Саобраћај се одвија успорено уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац дошло је до улегнућа коловоза због чега се саобраћај одвија једном коловозном траком у дужини од десетак метара.

Саобраћај се, због одрона, једном траком одвија на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишћа - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина – Горња Вијака.

До 22. октобра продужени су радови на деминирању терена на магистралном путу Брод - Оџак, у насељу Лијешће, на локалитету Шикаре, због чега у времену од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја. Деминирање се не изводи у дана викенда и празника.

Настављају се радови на деминирању терена на дионици магистралног пута Добој - Тузла у мјесту Станић Ријека, због чега у времену од 9.00 до 15.00 долази до повремених обустава саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 17. октобра.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од три и по метра.

На путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

Саобраћај се овога јутра у ФБиХ одвија по претежно сувом коловозу уз појачан промет возила. Магла и ниска облачност смањују видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове.

На дионици регионалног пута Олово - Рибница у Подкаменском саобраћају путничка возила и аутобуси, док је за теретна возила саобраћај и даље обустављен. На истој дионици у мјесту Чуништа, због клизишта, саобраћај се одвија отежано.

На осталим дионицама гдје се изводе санациони радови, обавезно је поштивање постављене саобраћајне сигнализације, укључујући правце Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Грахово - Ливно и Љубушки - Чапљина.

На дионици Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, забрањено је саобраћање за теретна возила тежа од три и по тоне, а на путу Тузла - Шићки Брод, у насељу Дрежник, у току је санација коловоза и саобраћа се обилазницом у непосредној близини мјеста извођења радова.

На путу Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, у току су деминерски радови, па од 9.00 до 15.00 часова долази до повремених краћих обистава саобраћаја.

На путу Љубушки - Чапљина, на излазу из Љубушког, изводе се санациони радови, па се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила, а на путу Босанско Грахово - Ливно у току је санација моста у мјесту Пусто Поље, па се саобраћа обилазницом у непосредној близини мјеста извођења радова.

Једном траком наизмјенично од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се на путу Србљани - Босанска Крупа због радова на санацији шкарпе, док се на путу Оџак - Свилај у близини мјеста Нови Град изводе санациони радови па се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила.

На путу Пориче - Купрес у току су санациони радови уз наизмјенично пропуштање возила. На путу Јајце - Бањалука у мјесту Лучина због клизишта се саобраћај одвија успорено, једном траком.

У Коњицу су у току санациони радови на мосту па се саобраћа једном траком - наизмјенично, као и на путу Сарајево - Трново, а на путу Тузла - Угљевик у мјесту Сељубље забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тоне.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.