latinica  ћирилица
29/09/2014 |  07:49 | Аутор: РТРС

Додик: Велика побједа СНСД-а у Лакташима

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је у Лакташима остварена велика побједа СНСД-а и кандидата ове странке за начелника општине Мирослава Коџомана и истакао да је овај успјех добар подстицај за предстојеће опште изборе у БиХ.
Коџоман начелник Лакташа - Фото: РТРС
Коџоман начелник ЛакташаФото: РТРС

"Важно је што су ови избори протекли фер и коректно. Ово је велика и бриљантна побједа остварена у условима оспоравања наше партије, њених резултата и успјеха", рекао је Додик синоћ Срни у Лакташима.

Он је нагласио да је опозиција покушала све представити на другачији начин.

"Ово је добар подстицај за опште изборе који су заказани за 12. октобар. Лакташи су показали приврженост идеји СНСД-а и нема разлога да читава Република Српска не поступи на исти начин", навео је Додик.

Кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман освојио је на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи 8.578 или 55,21 одсто гласова, прелиминарни су и незванични резултати Централне изборне комисије БиХ.

Коџоман: Испунићу сва обећања

Новоизабрани начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман изјавио је да ће испунити сва обећања дата грађанима ове локалне заједнице.
"Желим да захвалим свим нашим активистима и симпатизерима који су претрпјели многе ударце у овој изборниј кампањи. Они су побједници ових избора", рекао је Коџоман синоћ Срни.

Он је истакао да ће од данас кренути у реализацију свих предвиђених активности.

Кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман освојио је на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи 8.578 или 55,21 одсто гласова, прелиминарни су и незванични резултати Централне изборне комисије БиХ.

Цвијановић: Побједа Коџомана потврда политичког ангажмана СНСД-а

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић оцијенила је да је побједа кандидата СНСД-а Мирослава Коџомана на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи потврда политичког ангажмана ове странке.
"Ако у једној општини након 17 година власти овако убједљиво побиједите, онда то значи да грађани препознају све оне који су могли да им пруже и политичку и економску стабилност", рекла је Цвијановићева.

Она очекује да је ово увод у велику побједу СНСД-а на свим нивоима на изборима 12. октобра и да ће грађани препознати да је ова странка одговорно радила на сваком мјесту у Републици Српској и учинила да Српска буде политички и економски стабилна.

"Радили смо на томе да се зна какви су наши политички ставови и економска опредјељења, били смо са својим народом увијек када је било тешко, пребродили смо економску кризу, а да нисмо поклекнули или легли, као што су то урадиле неке моћније економије, доносили смо храбре одлуке и очекујемо да то грађани препознају", рекла је Цвијановићева синоћ новинарима у Лакташима.

Истичући да има још пуно ствари које се морају урадити у наредном периоду, Цвијановићева је навела да је СНСД у протеклом периоду имао прилику да покаже шта зна и да је био чврсто са својим народом током поплава и помагао свугдје гдје је то било потребно.

"Били смо прва Влада која је донијела конкретан сет мјера којима се интервенисало према угроженом становништву. Овим смо показали да заједно са својим коалиционим партнерима водимо досљедну политику, која је усмјерена на добробит Републике Српске и свих њених грађана", поручила је Цвијановићева.

Она каже да није видјела такву досљедност код опозиције, нити одговорно понашање када су били на власти, те да ни сада не види да су представили било какав политички или економски план.

"За разлику од тога, СНДС са својим коалиционим партнерима марљиво ради и наставићемо тако да радимо зато што је Република Српска светиња, а побољшање живота сваког појединца наша политичка мисија на којој ћемо предано радити", рекла је Цвијановићева.

Радојичић, Шпирић: Побједа у Лакташима биће крунисна тријумфом СНСД-а

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић оцијенио је да је побједа кандидата СНСД-а на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи Мирослава Коџомана само једна етапа у кампањи која ће бити крунисана тријумфом СНСД-а на општим изборима 12. октобра.
"За СНСД је ово огромна потврда онога што смо радили. Упркос свему што се о нама негативно говорило, идемо остварити још једну побједу 12. октобра, да и те изборе одржимо на фер и демократски начин и да добијемо побједнике који ће 13. октобра моћи да наставе даље да раде", рекао је Радојичић новинарима синоћ у Лакташима.

Он је констатовао да су одржани фер и демократски избори у Лакташима, а веома је важно да су грађани слободно изразили своју вољу без иједног инцидента.

"За СНСД је то веома важно зато што је више од двије године у току веома негативна кампања у којој се СНСД и сви његови функционери сатанизују на најгори могући начин. Предизборна кампања готово да није престајала од локалних избора 2012. године. Огроман је успјех данас у Лакташима остварити поново 56 одсто гласова за СНСД, наспрам уједињене опозиције у којој и не знамо тачно колико политичких партија има, која је успјела досегнути 42 одсто гласова", додао је Радојичић.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је да побједа Коџомана на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи представља увод у побједу странке на општим изборима 12. отктобра.

Он је рекао да је синоћ дошао у Лакташе да честита побједу Коџоману.

"Ово представља увод у побједу СНСД-а на општим изборима 12. октобра", нагласио је Шпирић.