latinica  ћирилица
28/09/2014 |  17:16 | Аутор: СРНА

Приједор: Пуштен у промет асфалтирани пут у Брезичанима

Градоначелник Приједора Марко Павић пустио је данас у промет пут у Брезичанима, код Приједора, гдје је у асфaltирање 1.600 метара пута градски буџет уложио 181.000 КМ.
Нови пут у Брезичанима - Фото: СРНА
Нови пут у БрезичанимаФото: СРНА

Он је рекао да градска управа води рачуна о равномјерном развоју свих дијелова града и да је инфраструктура један од основних услова за то.

"То су прије свега путеви и ми смо данас у прилици да отворимо веома значајан путни правац који повезује мало удаљенији дио Брезичана са центром ове мјесне заједнице и са центром града", рекао је Павић.

Он је најавио да су, осим активности у селима, за ову годину планирана и асфaлтирања улица у избјегличким насељима, те да укупно планирана инвестиција за ову годину износи око два милиона КМ.

"У већини тих насеља ријешени су вода и канализација и на ред су дошле улице и само су временски услови разлог зашто те активности нису завршене раније него се радови изводе сада", додао је Павић.

Скупштине града Приједора усвојила је 9. јула План одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних путева, некатегорисаних путева и улица у приједорским насељима за 2014. годину, вриједан 3.520.000 КМ. Од тог износа, два милиона КМ предвиђено је за изградњу путева и улица, а преостала средства за одржавање, заштиту и реконструкцију.