latinica  ћирилица
27/09/2014 |  16:59 | Аутор: РТРС

Лакташи: Грађани сутра бирају начелника општине

Изборна тишина пред пријевремене изборе за начелнике општина Лакташи у Републици Српској ступила је на снагу јутрос и траје до затварања бирачких мјеста сутра, у 19.00 часова.

На пријевременим изборима становници Лакташа бираће новог челног човјека општине. На основу потврде Централне изборне комисије у БиХ у општини Лакташи право гласа на сутрашњим пријевременим изборима за начелника општине имаће 31.482 грађанина. Већина грађана је потврдила да је већ сада спремна да изађе на бирачка мјеста.

На територији ове општине биће отворено 49 редовних бирачких мјеста, а обезбијеђенма су и два мобилна тима. Из општинске изборне комисије, током дана, на бирачка мјеста дистрибуисан је изборни материјал. На пријевременим изборима повећан је број бирачких мјеста.

Милкица Ђаковић, предсједница ОИК Лакташи, навела је да ће грађани моћи да изађу на изборе на 49 редовних бирачких мјеста, док ће два мобилна тима обићи укупно 38 грађана са посебним потребама који су захтијевали да гласање обаве на тај начин.

Сва гласачка мјеста у општини Лакташи отварају се сутра у 7 часова. Грађани ће моћи да гласају до 19 часова. Како је саопштено из Општинске изборне комисије, свим становницима који се на бирачком мјесту затекну до 19 часова биће омогућено гласање и послије овог рока.