latinica  ћирилица
27/09/2014 |  16:43 | Аутор: СРНА

Сахрањен Сулејман Тихић

Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сулејман Тихић сахрањен је данас у дворишту џамије Азизија у Шамцу.
Сахрањен Сулејман Тихић - Фото: dnevni avaz
Сахрањен Сулејман ТихићФото: dnevni avaz

Тихић, који је био и предсједник СДА, сахрањен је, уз највише војне почасти Оружаних снага БиХ. Сахрани је присуствовало неколико хиљада грађана и званичника из Шамца и цијеле БиХ.

Сахрани је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је изјавио саучешће породици Сулејмана Тихића.

"Тихић је био добар човјек и имао је јак карактер", рекао је Додик новинарима.

Претходно је у Шамцу одржан комеморативни скуп и отворена књига жалости у коју се уписало неколико стотина грађана.На комеморативном скупу о лику и политичком дјеловању Сулејмана Тихића говорили су предсједник шамачког ОО СДА Алија Фитозовић, начелник општине Шамац Саво Минић и Тихићеви пријатељи и сарадници Мидхат Табаковић И Ешреф Заимбеговић.

Комеморативни скуп поводом смрти Тихића одржан је данас и у згради Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву. Претходно, крај ковчега са Тихићевим посмртним остацима, у згради парламента БиХ смјењивала се почасна стража, а била је отворена и књига жалости, у коју се уписао велики број домаћих и страних званичника и грађана БиХ.

Сулејман Тихић преминуо је 25. септембра након дуге и тешке болести.