latinica  ћирилица
27/09/2014 |  11:13 | Аутор: Глас Српске

Хапшење Имамовића чим крочи у БиХ

Вехабијски вођа и оснивач вехабијских заједница у Горњој Маочи и Горњој Дубници Нусрет Имамовић, који се налази на ратишту у Сирији и којег је Стејт департмент ставио на листу најопаснијих свјетских терориста, биће ухапшен чим се појави у БиХ.

У Агенцији за истраге и заштиту (SIPA) навели су да је Имамовић већ дуже вријеме под истрагом и да располажу информацијама да се од децембра прошле године налази на сиријском ратишту. Портпарол SIPA Кристина Јозић каже да имају обавјештајне податке да Имамовић учествује у оружаним сукобима у Ситији.

- Ако се врати у БиХ, SIPA ће у сарадњи с Тужилаштвом предузети законом предвиђене мјере. Ради превенције и доказивања кривичних дјела тероризма, стално прикупљамо обавјештајна сазнања о томе  - каже Јозићева.

Имамовића је Стејт департмент ставио на листу десет специјално означених терориста због његовог ангажмана у Сирији. Сва њихова имовина у САД биће блокирана а америчким држављанима забрањено је да сарађују с њима и да им помажу. Имамовићу је центар из Беча дао задатак да уједини све вехабије из БиХ, Србије, Македоније, Црне Горе и са Косова који ратују у Сирији.