latinica  ћирилица
27/09/2014 |  11:07 | Аутор: Б92

И Монако под истрагом УЕФА

Послије Ливерпула и Интера, Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је истрагу и против Монака због кршења правила о финансијском фер-плеју.

Информацију о покретању истраге потврдио је клуб из Кнежевине.

Кровна европска кућа фудбала објавила је да је Монако један од седам клубова који је забиљежио дефицит од близу 45 милиона евра, за период између 2011. и 2014. године.

Ипак, екипа која се такмичи у француској лиги знатно је смањила расходе овог љета, највише због развода власника Дмитрија Риболовљева, што представља почетни резултат правила о ФФП.

“Након објављивања истраге УЕФА у четвртак о финасијском фер-плеју, међу онима чији је дефицит изнад дозвољене границе урачунат је и Монако. Клуб жели да појасни да је ово обавјештење нормално и да је предвидио овакве мјере. То још једном потвршује промјену инвестиционе стратегије клуба, како би позитивно одговорили стандардима захтеваним финансијским фер-плејом. Монако ће доставити додатне информације и поштовати правила утврђена од Европског тијела“, стоји на сајту &лсqуо;Кнежева&рсqуо;.

Прошле године Монако је потрошио много новца, па су на стадион "Луј други" стигли Радамел Фалкао, Хамес Родригес, али су обојица годину дана касније напустили клуб.

Највећи ривал Монака у Француској – Пари Сен Жермен, морао је због кршења правила о ФФП да смањи број пријављених играча за Лигу шампиона на 21.