latinica  ћирилица
24/09/2014 |  09:53 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Средства ФИФА и УЕФА за обнову стадиона до краја године

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић обишао је данас стадион Фудбалског клуба "Борац" у Шамцу, који је уништен у мајским поплавама и обећао помоћ у санирању штете.
Шамац - помоћ фудбалским клубовима - Фото: СРНА
Шамац - помоћ фудбалским клубовимаФото: СРНА

Ковачевић је рекао да су ФИФА и УЕФА предвидјеле средства за обнову инфраструктуре и да је Фудбалски савез Републике Српске припремио документацију за све клубове који су претрпјели штету од поплава.

"Ова средства ће стићи крајем године у Фудбалски савез БиХ, а потом ће бити преусмјерена Фудбалском савезу Републике Српске, који ће, заједно са представницима клубова, покушати да их имплементира у обнову инфраструктуре", рекао је Ковачевић.

Он је додао да ће, осим ових, дио средстава издвојити и Фудбалски савез БиХ, док ће дио бити обезбјеђен из Фонда солидарности за обнову Републике Српске и од Фудбалског савеза Српске.

"Шамац ће сигурно добити највећи дио средстава", рекао је Ковачевић и додао да је у овој општини, због уништене инфраструктуре, фудбалски живот стао.

"Ту смо да заједно са спортским радницима, начелником општине и људима који воде клуб поново покренемо фудбалски живот", рекао је Ковачевић и додао да су општина Шамац и ФК "Борац" значајни за Фудбалски савез Српске.

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да пројекат обнове инфраструктуре Фудбалског клуба "Борац", који је представљен грађанима, Фудбалском савезу и Влади Српске, добио подршку и да данашња посјета Ковачевића представља само његову надоградњу.

Он каже да је већ почела реализација дијела тог пројекта, који се односи на уређење помоћног стадиона, док ће обнова главног стадиона бити вршена етапно како средства буду пристизала.

Предсједник Фудбалског клуба "Борац" из Шамца Ненад Лукић рекао је да су сви активно укључени на проналажењу донатора за обнову стадиона.

Ковачевић је током посјете стадиону "Борца" уручио дресове за играче, док је претходно овом клубу Фудбалски савез Републике Српске донирао лопте.