latinica  ћирилица
24/09/2014 |  07:45 | Аутор: sportske.net

Лига Куп: Ливерпулу пролаз послије 30 пенала

Вицешампион Енглеске пласирао се у осмину финала Лига Купа након маратонске пенал серије у дуелу са Мидлсброом.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Посљедња од првих 10 утакмица 1/16 финала енглеског Лига Купа играна у уторак увече потрајала је готово до поноћи усљед немогућности вицешампиона Енглеске да у 90 минута савлада Мидлсбро.

Ливерпул је након 1:1 послије 90 минута и 2:2 послије продужетака успио да елиминише Мидлсбро из даљег тока такмичења послије маратонске пенал серије у којој се шутирало 14 серија!

"Црвени" су са Лазаром Марковићем у стартној постави тешко изашли на крај са Мидлсброом пошто су тек послије пенал серије славили укупним резултатом 16:15!

Ливерпул је повео голом дебитанта Џордана Роситера али је Мидлсбро у 62. минуту стигао до изједначења.

Када је Роџерс видио да је враг однио шалу на терен је посало Марија Балотелија али је играч који је у 98. минуту замијенио Лазара Марковића постигао други гол за домаћина и донио му нову предност.

Хесус Хоакин Фернандез Саез де ла Торе познатији као Сусо постигао је у 109. минуту други погодак за Ливерпул и чинило се да ће то бити довољно за пласман у осмину финала.

Ипак, у посљедњим тренуцима другог продужетка Мидлсбро стиже до изједначења а онда у пенал серији слиједи права лудница.

Домаћи су у петој серији пропустили прилику да ставе тачку на тријумф пошто је Стерлингу одбрањен пенал, а онда је маратон постао све до 14. серије када је Сусо донио Ливерпулу предност од 14:13. Адома је био непрецизан па је утакмица завршена коначним резултатом 16:15 за Редсе.