latinica  ћирилица
19/09/2014 |  15:36 | Аутор: РТРС

Бањалука-амбасадор Чешке у опроштајној посјети

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци у опроштајну посјету амбасадора Чешке у БиХ Томаша Суњога са којим је размијенио мишљење о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о наставку сарадње Српске и Чешке.
Додик и амбасадор Чешке у БиХ - Фото: СРНА
Додик и амбасадор Чешке у БиХФото: СРНА

Током састанка истакнут је значај врло добрих односа Републике Српске и Чешке, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Републике захвалио је амбасадору Чешке за сарадњу и пожелио му пуно успјеха на професионалном и личном плану.

Чешка заједно са земљама чланицама Вишеградске групе остаје додатно ангажована и заинтересована за процес придруживања земаља Балкана ЕУ, речено је на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића и чешког амбасадора у БиХ Томаша Суњога.

Радојичић је захвалио амбасадору Суњогу за сарадњу у протеклих пет година, колико је трајао његов мандат, соапштено је из кабинета предсједника Народне скупштине Српске.

Саговорници су размијенили мишљење о актуелним политичким кретањима у Републици Српској и БиХ, нарочито о припремама за опште изборе 12. октобра.

Суњог је Радојичића информисао о новој Влади у Прагу и ставовима Чешке у отвореним питањима европских интеграција, пруживши даљу подршку европском путу БиХ.