latinica  ћирилица
17/09/2014 |  16:16 | Аутор: sportske.net

Николић: Не желимо да будемо само пуки учесници ЛЕ

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је данас да се његова екипа неће задовољити само учешћем у Лиги Европе, већ да ће се борити за сваки бод, па и у предстојећој утакмици са Тотенхемом.

"Очекује нас старт Лиге Европе која се надовезује на добру серију коју имамо у домаћем првенству и Европи. Успјели смо да вратимо добар такмичарски ритам утакмицом са Чукаричким, сад имамо најјачег могућег противника на почетку овог такмичења, Тотенхем", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Партизана сутра од 19 часова на свом стадиону играју против Тотенхема, утакмицу првог кола Групе "Ц" у Лиги Европе.

"Партизан је дјелимично испунио такмичарски циљ уласком у групну фазу, али не желимо да будемо само пуки учесници, већ да пробамо да се такмичимо на овом нивоу, колико је то у нашој могућности", рекао је Николић.

Николић је додао да има пуно повјерење у своје играче, у њихову форму и менталну чистину и спортску дрскост.

"Немамо неке велике имепративе испред себе, што је добра позиција у овом тренутуку, нећемо давати велика обећања, али покушаћемо да побиједимо и у овом као и у сваком наредном мечу, то је једини здрав спортски разум", рекао је он.

Николић је рекао да је тешко погодити са којим тимом ће Тотенхем изаћи сутра на терен, јер у квалификацијама нису играли у најјачем саставу.

"То нам је мало компликовало припрему, али не много, јер без обзира на састав имају исти начин игре, добар посјед, организацију, нетипичну мирноћу лопте за енглески стил фудбала као и добар квалитет у офанзиви. Али мене више занима како ће играти Партизан сутра", рекао је он.

На питање како ће Партизан играти, Николић је рекао да црно бијели имају свој начин игре и да ће пробати да га наметну противнику.

Тренер Партизана навео је да у саставу неће бити тројица првотимаца, Андрија Живковић и Дарко Брашанац због повреда као и Петар Шкулетић, који је добио двије утакмице суспензије због црвеног картона у утакмици са Нефчијем.

"Све то није алиби, није нам то потребно. Изостанак Шкулетића ће нас пореметити, он је наш најбољи стријелац и у доброј је форми. Он је добар у прекидима, даје нам стабилност", рекао је он.

Тренер црно бијелих додао је да је Владимир Волков оздравио и да ће бити у конкуренцији за тим, као и да се Немања Којић опоравио, али да сматра да је још рано да игра такмичарске утакмице.

Упитан да ли ће његова екипа растерећено ући у утакмицу, пошто се од ње не очекује много, Николић је рекао да Партизан има шта да изгуби.

"То није шампионски менталитет, Партизан има шта да изгуби у овој утакмици - бодове. Рекао сам да хоћемо да се такмичимо, знамо са каквим екипама се састајемо, али то не значи да не треба да покушамо да се такмичимо", рекао је он.

На питање са колико освојених бодова би био задовољан у групи, Николић је рекао да не жели да ставља терет на леђа играчима.

"Ова група је на нивоу Лиге шампиона и изванредна прилика за моје играче да уживају на терену. Борићемо се за сваки бод, живјећемо за то, даћемо све од себе, све је могуће", рекао је Николић.

Фудбалери Тотенхема стићи ће у Београд око 15 часова а вечерас ће на стадиону Партизана у вријеме одигравања утакмице одрадити посљедњи тренинг.

Утакмица се игра у четвртак од 19 часова.