latinica  ћирилица
17/09/2014 |  11:41 | Аутор: Б92

Гутијерес болује од рака

Фудбалер Њукасла Хонас Гутијерес открио је да му је дијагностикован рак тестиса и да тренутно иде на хемотерапију у родној Аргентини.

Гутијерес је истакао да је на хемотерапију кренуо послије операције која је обављена по открићу тумора, који је примијећен на прегледима крајем прошле гпдине.

“Када ми је речено да имам рак, отишао сам кући у сузама. У мају 2013. године осјетио сам јаке болове у тестису. Послије погрешних дијагноза, на једном прегледу ултразвука је откривен тумор. Дошао сам овдје и преузео на себе све трошкове, иако имам важећи уговор са Нјукаслом. Новац није важан, најважније је моје здравље. Једноставно сам морао да почнем хемотерапију“, рекао је Гутијерес.

Гутијерес, који је одиграо 22 утакмице у дресу репрезентације Аргентине, признао је да су му саиграчи били од велике помоћи.

“Ово је најтежи меч који сам икада одиграо. Почнете да размишљате о важним стварима када имате овакав проблем. Неки момци, као Габријел Хајнце, ми дају снагу. Послије операције, рекао сам Лавецију, Демикелису и Колићинију шта се десило, зато што смо веома блиски. Колоћини и ја смо играли шест година заједно у Нјукаслу, он ми је као члан породице“, истакао је Гутијерес, “Одлучио сам да откријем све ово јер мислим да је ово тежак период за мене, али нема ништа лоше у томе. Овакве ствари могу да помогну другим људима“.

Аргентинац је стигао у Маљорку у јулу 2008. године и постао је миљеник навијача када је био један од јунака титуле у Чемпионшипу у својој другој сезони. Међутим, прошле сезоне му Алан Пардју није давао прилику, због чега је други дио провео на позајмици у Норичу, у чијем дресу је посљедњи меч одиграо у априлу.