latinica  ћирилица
17/09/2014 |  11:39 | Аутор: РТРС

Полетан: Олимпијада крајњи циљ

Члан Боксерског клуба Славија и кик-бокс клуба Круна, Сандро Полетан, недавно је направио сјајан резултат и постао свјетски вице-шампион у кик-боксу, на првенству одржаном у италијанском граду Риминију.

На путу до финала, Полетан је савладао тројицу кик-боксера, док је у финалу изгубио од руског такмичара, бодовном одлуком судија. Полетан, који уз кик-бокс тренира још и бокс и џудо, тако је наставио низ освојених медаља на великим такмичењима.

Прошле године постао је првак европе у кик- боксу, а 2012. године освојио је бронзану медаљу на Европском пренству у боксу. Полетан каже да није било лако доћи до медаље у Риминију.

"У осмини финала састао сам се са шампионом Европе, Французом којег сам у савладао у тешком мечу. У четвртфиалу сам се састао са одличним борцем из Хрватске, а у полуфиналу са Русом у жестоком мечу. Њега сам савладао али сам задобио повреде које су ми онемогућиле стопостотни учинак у финалу", изјавио је Полетан. 

Са Сандром Полетаном ради неколико тренера, између осталих и Жељко Кошпић, некадашњи селектор боксерске репрезентације Југославије и тренер олимпијског шампиона Антона Јосиповћа.

"Многи му замјерају то што се паралелно бави и боксом и кик-боксом, међутим ако узмемо у обзир да су и браћа Кличко исто тако били и јако успјешни кик-боксери, можемо закључити да је пред Сандром блистава будућност", додао је Кошпић. 

За Сандра нема пуно времена за одмор. У октобру очекује га европско јуниорско првенство у боксу у Загребу, на којем се нада једној од медаља.

Да би употпунио низ спортских успјеха и медаља, Полетан наглашава да му је Олимпијада крајњи циљ.