latinica  ћирилица
17/09/2014 |  08:46 | Аутор: РТРС

МАПА ПОПЛАВА: Водена стихија опустошила Источну Србију

У Источној Србији почиње акција уклањања посљедица катастрофалних поплава које су протеклих дана захватиле овај дио земље.

Евакуисано више од 400 људи из поплављених подручја, тако да више нема угрожених становника. Највише је евакуисано у Кладово бродом, а већина је у хотелу.

Поплаве у Текији

Мјесто Текија, удаљено више од 25 километара од Кладова, које је због обилних падалина и клизишта претрпјело велике штете, синоћ је посјетио министар Александар Вулин, поручивши да ће Влада Србије помоћи у обнови и тог подручја, пише Танјуг.

Мапа поплава у источној Србији

Послије обиласка тог мјеста и разговора са мјештанима, Вулин је истакао да ће Влада Србије свакако бити ту, уз своје грађане и дијелити добро и зло.

Он је оцијенио да је у мјесту Текија ситуација заиста алармантна, не само због поплаве, него због клизишта које је цијело брдо повукло на доље, честитавши мјештанима што су се сами организовали на почетку катастрофе.

Поплаве у Кладову

"Честитао бих мјештанима што нису чекали на прву помоћ из Београда, него су сами преузели одговорност", рекао је Вулин изразивши задовољство што у Текији нико није страдао.

Начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић каже да угрожених људи нема.

- Важно је присуство Жандармерије и полиције у Текији, они воде рачуна о имовини људи - каже Марић.

Марић је додао да нема опасности од изливања великих ријека у Србији, а да у угрожена подручја која су захватиле бујичне поплаве стиже помоћ.

Данас се очекује постављање понтонског моста у селу Грабовици.