latinica  ћирилица
16/09/2014 |  15:21 | Аутор: СРНА

Добој: Потрага за убицом и оштећеним

Окружно тужилаштво у Добоју запримило је извјештај против три лица која се доводе у везу са тучом и пуцњавом у Улици Југ Богдана у овом граду и наставља потрагу за оштећеним В.П. за кога се сматра да је смртно страдао, саопштено је из добојског ЦЈБ.


Полиција терети Д.Ј. да је убило оштећеног В.П, испаливши му у главу метак из пиштоља. С.С. је осумњичен да је 14. септембра, у 5.40 часова на раскрсници Улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју учествовао у тучи са лицем В.П. Током ове туче Д.Ј. је испалио метак у В.П.

Након што су се учесници туче разбјежали, осумњичени Д.Ј. се вратио на мјесто догађаја и у возило "мерцедес" убацио беживотно тијело оштећеног које је одвезао у непознатом правцу.

В.Ђ. је осумњичен за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Приликом претреса његовог путничког возила пронађена је скраћена пушка, ручна бомба, 46 комада пушчаних метака калибра 7,9 милиметара и једна пушчана чаура калибра 7,9 милиметара.

С.С. и В.Ђ. су уз извјештај о почињеним кривичним дјелима предати у надлежност Окружног тужилаштва Добој, док је Д.Ј. још недоступан полицији.

Припадници ЦЈБ током дана врше опсежну претрагу терена на подручју града Добоја на потезу Миљковац - Путниково Брдо, са циљем проналажења тијела страдалог В.П.

У претрагу је укључено 90 полицијских службеника, шест службених паса са водичима Центра за обуку и дресуру паса из Братунца. Помоћ у акцији пружају и чланови Ловачког удружења "Фазан" из Добоја.

Претрага терена трајаће све док тијело не буде пронађено. Такође, наставља се потрага за лицем које је у бјекству.